maanantai 30. marraskuuta 2009

Kymmenen onnistumisen avainta laihdutukseen

1. Älä ahnehdi liian isoja pudotuksia kerralla. Kun ne eivät toteudu heti, masennut turhaan. Asennoidu pudottamaan kilo tai pari kerrallaan. Silloin muistat helpommin olevasi onnistuja, sillä sellainen sinä olet!

2. Käy läpi kaikki keittiön kaapit ja hyllyt, joissa säilytät syötävää. Varmista, että kasviksia ja hedelmiä sekä muuta kevyttä löytyy aina. Säilytä keittiössäsi vain sellaisia tuotteita, jotka auttavat sinua painonhallinnassa.

3. Liikkumisesta tulevat hyödyt ja hyvä olo ovat kiistattomat. Etsi sellainen liikkumisen muoto, johon hullaannut, tai jonka parissa ainakin viihdyt. Kirjoita varsinkin aluksi aikomuksesi kalenteriin, kunnes liikkumisesta tulee tapa. Voit myös tavoitella vaikka kolmea liikkumiskertaa päivässä:vie roskat,käy kaupassa, juokse junalle/bussiin..

4. Ystävän tuki voi osoittautua kultaakin kalliimmaksi. Etsi sekä toimivia että kuuntelevia ystäviä. Ensimmäisen kanssa voit käydä ulkoilemassa. Jälkimmäiset antavat henkistä tukea vaikeampina hetkinä.

5. Jos et ole sinut kokkaamisen kanssa, etsi helppoja kevyitä reseptejä keittokirjoista, ystäviltä tai lehdistä. Kotiruolla on helpompi laihduttaa kuin ravintolaruualla. Kokeile vaikka!

6. Kirjoita muistiin, mitä syöt. Päiväkirja, kalenteri,internet, ne ovat kaikki käytössäsi. Unohda huijaus. Rehelliset maan perivät. Samalla peritään myös kevyt olemus.

7. Vesi tuo kylläisyyden tunnetta, auttaa ruoansulatuksessa ja estää nuutumista. Hanki kaunis vesipullo tai ylellinen lasi, josta nautit vettä. Kokeile lisätä veteen mintun lehtiä, kurkkuviipaleita, hedelmäpaloja tai liraus mehutiivistettä.

8. Jatkuvuus on tärkeää. Totuta itsesi noudattamaan kevyitä tapoja- jopa viikonloppuisin. Syö aina aamiaista! Pidä tapana valikoida kokojyvää, rasvatonta, vähärasvaista, sokeritonta jne.

9. Perusta palkintopurkki. Joka kerta kun liikut vähintään 15min, laita purkkiin 50senttiä tai 1euro. Joka kerta, kun olet pudottanut kilon, laita samoin rahaa purkkiin. Kuukauden kuluttua voit keksiä rahoille käyttöä.

10. Kun ote lipsuu, älä jättäydy kevyistä tavoista. Lipsumisen suurin vaara on se, että antaa lipsua kunnolla- niin, että kaatuu ja jää makaamaan. Sen sijaan kirjoita pieni muistilappu tuntemuksistasi, laita se kirjekuoreen ja kun suljet sen, anna itsellesi anteeksi, unohda ja palaa päiväjärjestykseen.

Lähteenä oli painonvartijoiden onnistumisen avaimet top 10.

4 kommenttia:

emee kirjoitti...

Nämä oli hyviä neuvoja :). Kiitos
Mielenkintoinen blogi myös!

Läski keijukainen kirjoitti...

mukava kuulla, että pidit:)

emee kirjoitti...

olin jo aikaisemminkin sanonut blogista jtn ! En vaan muistanut ollenkaan. Ollut semmoisessa horroksessa eilen. Rupesin lukemaan näitä neuvoja ja olin yhtäkkiä et aivan!

Läski keijukainen kirjoitti...

:)