keskiviikko 20. tammikuuta 2010

"Don't know who to trust, no suprise" -Linkin park:Fron the inside-





Olen tässä noin viikon miettinyt, pitäisikö pistää poikki avopuolisoni kanssa vai ei.

En koe voivani puhua tästä kenellekkään. En luota. Taaskaan, tarpeeksi.

Meillä on omat ongelmamme, mitkä kaikilla pariskunnilla varmasti on. Eikä ne ole siis niin pahoja, tyyliin mitään perheväkivaltaa tai vastaavaa.
Minulla on tämä eräs ex, kenestä olen ennenkin kirjoittanut. Hän ilmoitti muutama päivä sitten haluavansa minut takaisin, että ei voi elää ilman minua. En tiedä puhuuko hän totta. Haluaako hän minut takaisin, jotta voisi kostaa kaiken negatiivisen mitä meidän välillä on tapahtunut?
Olen tätä exääni nyt miettinyt juuri sen takia, että kun olen huomannut, että en hänestä pääse yli. En tiedä miksi. Johtuuko siitä, että en osaa päästää irti? Vai koska meidän ei edes toisistamme kuuluisi päästä yli? Vai koska on jotain selvittämätöntä välillämme?
Hän on vain koko ajan nykyisin taas mielessäni. Kun herään. Kun käyn nukkumaan. Kun teen mitä teen päivisin. Joka hetki. Ja sen takia tämä ahdistaa minua vielä enemmän, kuuluisiko minun siis loppujen lopuksi olla hänen kanssa?? Vai takerrunko nyt johonkin menneisyyden asiaan, koska en vain osaa päästää irti??
Aina kun näemme hänen kanssaan, se menee siihen, että jompi kumpi pettää kumppaniaan. Tai sitten  molemmat. Emme voi vain olla koskematta toisiamme.

Mutta jos siitä ei tulekkaan mitään? Tai huomaan, että kaipaan nykyistä avopuolisoani samalla tavalla kuin nyt kaipaan exääni? En uskalla yrittää. Pelkään niin paljon sitä, kun putoaa. Koska tiedän, että kun taas putoan, putoan kovaa ja korkealta. Ja kukaan ei ole ottamassa kiinni.
Tarvitsisi luottaa itseensä enemmän. Mutta miten voisi, kun tuntuu, että kaikki elämässäni tekemät päätökset melkeinpä ovat minua harhaan johtaneet?

****

Uneni ovat taas olleet myös pelkkiä painajaisia. Ja tässä niissä esiintyneistä asioista olevia tulkintoja.
"KUOLEMA. Kuolema kertoo unennäkijän sisäisistä tunteista ja niiden torjumisesta. Nämä unet kertovat Freudin mukaan niistä torjutuista toiveista nähdä, tavata ja seurustella kyseisen henkilön kanssa, josta unennäkijä on pakottautunut olemaan erossa. "
"HOTELLI kuvaa epävarmuutta unennäkijän elämässä. Suurten elämänmuutosten aikana ovat yleisiä hotelliunet, joissa muutetaan hotelliin asumaan tuntemattomien ihmisten joukkoon. Tällöin halu pysyä tuntemattomana on suojautumiskeino."
"IHMISRUUMIIN JÄSENET JA ELIMET eivät symboloi jäseniämme vaan tunnemaailmaamme. Poikkinaiset tai vammautuneet kädet kuvaavat kyvyttömyyttämme tai estyneisyyttämme toimia tietyissä tilanteissa."
"KAUPPA on valintojen ja hankintojen paikka. Unennäkijä haluaa itselleen jotain, mutta kaupanteko ei onnistukkaan. Tällaiset ongelmat kuvaavat niitä ristiriitoja, joita todellisessa elämässä on toiveiden ja halujen täyttämisessä."
"KUOLEMANTUOMIO kuvaa sisäisiä ristiriitoja, yleensä syyllisyydentunteita, joihin haetaan ankaralla rangaistuksella sovintoa."

"MASOKISTISET unet kuvaavat unennäkijän sisäisiä vihan ja aggression tunteita, jotka ovat kääntyneet itseään vastaan."
"MYRSKY kuvaa vahvojen tunteiden myllerrystä unenäkijän elämässä."
"PYÖRÄTUOLI on unennäkijän sisäisten vammojen symboli. Se kuvaa kyvyttömyyttä liikkua ja ottaa vastaan elämäntilanteita omilla voimillaan. Jos unennäkijä työntää jotakuta toista pyrkii hän hallitsemaan hänen elämäänsä."
"RIKOS kuvaa unennäkijän omia rikkomuksia itseään kohtaan. Unennäkijä ei hyväksy joitakin päätöksiään ja pukee ne rikoksiksi unissaan."
"RUUMIS merkitsee jonkin loppua tai unennäkijä on vihainen ruumista kohtaan oli se unennäkijä itse tai joku muu."
"SOTA kuvaa unennäkijän sisäistä maailmaa ja tunteiden ristiriitaisuutta."
"TUKEHTUMINEN kuvaa ahdistuneisuutta ja tuhkahdettuja tunteita."
"TULI voi olla hallittu tai ei. Hallittu tuli kuvaa unennäkijän voimakkaita tunteita ja viettejä. Hallitsemattomat palot kuvaavat tilanteiden riistäytymistä käsistä."'
"VERI on elämän neste, joka viittaa voimakkaisiin tunteisiin - vihaan ja rakkauteen."

Kaikki ylläolevat lainaukset osoitteesta:http://koti.kapsi.fi/~panttinet/aiheet/unet/unitulkintaa.php

Kertoo ehkä jotain siitä miten sekavia ja ahdistavia unia käyn nyt läpi. Siis nuo aiheet ehkä tämän kertovat.
****
Laitoin exälleni facebookissa nyt viestin, että voitaisiinko nähdä tänään. Tarvitsisi varmaan jutella. Eipä ole vielä vastannut mitään. Jos hän soittaa mulle, en uskalla vastata. En tiedä miten vahvana jaksan pysyä kun kuulen hänen äänensä. Helpommin hallitsen kun kirjoitamme.


****
Ahdistaa, etten saa tilannetta hallintaan. Etten tiedä mitä tai kenet oikeasti haluan.
Entä jos tämä exään takertuminen taas onkin vain merkki siitä, että nykyinen suhde on kohdannut jonkun esteen tai tullut niin arkipäiväiseksi, että haen uutta jännitystä vain? Koska olen laiska ja en ole valmis tekemään suhteen eteen töitä??
****

Avopuolisoni totesi viikonloppuna törkeästi, että ei minua kukaan muu kuin hän halua enää.

Mihin vedin sitten exäni, että no haluaahan hänkin niin miksei sitten joku muu?
Vastaus oli vain, että no exäni onkin sekopää jota ei kuulu kuunnella.
****












Ei kommentteja: